251 osób online (163 desktop_mac) (88 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kasza jaglana z soczewicą i cebulą
Olej rzepakowy 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Kasza jaglana 50 g (4 pełne łyżki) Zamienniki
Brokuły 150 g (kilka różyczek) Zamienniki
Cebula 80 g (1 sztuka) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 40 g (3 pełne łyżki) Zamienniki
Słonecznik, nasiona 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Energia 513 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 17 g
Węglowodany: 74 g
Błonnik: 10 g
Sposób przygotowania

Kaszę wypłukać wrzącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę i brokuły ugotować, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć i przyprawić, np. solą, pieprzem, kuminem, słodką i ostrą papryką i kurkumą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego