Kasza jaglana z soczewicą i cebulą
| Olej rzepakowy | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Kasza jaglana | 50 g (4 pełne łyżki) | Zamienniki |
| Brokuły | 150 g (kilka różyczek) | Zamienniki |
| Cebula | 80 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Soczewica czerwona, nasiona suche | 40 g (3 pełne łyżki) | Zamienniki |
| Słonecznik, nasiona | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Energia | 513 kcal |
| Białko: | 23 g |
| Tłuszcz: | 17 g |
| Węglowodany: | 74 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Kaszę wypłukać wrzącą wodą i ugotować w lekko osolonej wodzie. Soczewicę i brokuły ugotować, cebulę pokroić i zeszklić na oleju. Wszystkie składniki połączyć i przyprawić, np. solą, pieprzem, kuminem, słodką i ostrą papryką i kurkumą.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
