
Olej lniany | 12 g (łyżka) | Zamienniki |
Pietruszka, liście | 12 g (łyżka) | Zamienniki |
Cytryna | 12 g (duży plaster wyciśnięty) | Zamienniki |
Fasola czerwona konserwowa | 40 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Papryka żółta | 60 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Kasza kuskus | 50 g (1/2 woreczka) | Zamienniki |
Energia | 356 kcal |
Białko: | 11 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 47 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Kaszę kuskus przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Paprykę, natkę pietruszki umyć, pokroić. Dodać fasolę czerwoną z puszki i całość wymieszać. Skropić sokiem z cytryny i olejem lnianym. Można dodać do smaku ulubione przyprawy (papryka słodka/ ostra, kurkuma, oregano, bazylia).

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego