Kasza manna na mleku, kanapki z masłem, szynką i pomidorem
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Szynka wiejska | 40 g (2 plastry) | Zamienniki |
Masło ekstra | 10 g (2 płaskie łyżeczki) | Zamienniki |
Kasza manna | 30 g (3 płaskie łyżki suchej) | Zamienniki |
Chleb żytni wileński | 60 g (2 kromki) | Zamienniki |
Pomidor | 200 g (średnia sztuka) | Zamienniki |
Energia | 593 kcal |
Białko: | 24 g |
Tłuszcz: | 24 g |
Węglowodany: | 77 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
Kaszę mannę ugotować na mleku, dodać szczytę soli. Chleb posmarować masłem, położyć wędlinę, pokroić pomidora
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego