Kasza manna na mleku z kiwi, chleb z twarożkiem i rukolą;
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 200 g (niepełna szklanka) | Zamienniki |
Masło ekstra | 5 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Kasza manna | 30 g (3 łyżki suchej) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 30 g (kromka) | Zamienniki |
Rukola | 25 g (garść) | Zamienniki |
Kiwi | 150 g (2 sztuki) | Zamienniki |
Serek homogenizowany naturalny Pilos | 40 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
Energia | 449 kcal |
Białko: | 18 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 71 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
kaszę mannę ugotować na mleku, dodać pokrojone w kostkę kiwi; chleb posmarować masłem, twarożkiem i posypać rukolą;
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego