Kasza manna na mleku z melonem, chleb z masłem i szynką i pomidorem
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
| Masło ekstra | 5 g (1 płaskia łyżeczka) | Zamienniki |
| Kasza manna | 20 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Melon | 150 g (1 plaster) | Zamienniki |
| Energia | 459 kcal |
| Białko: | 26 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 67 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
kaszę mannę ugotować na mleku, dodać owowce; zrobić kanapkę z masłem, szynką i pomidorem
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
