Kasza manna na mleku z melonem, chleb z masłem i szynką i pomidorem
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
Masło ekstra | 5 g (1 płaskia łyżeczka) | Zamienniki |
Kasza manna | 20 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Melon | 150 g (1 plaster) | Zamienniki |
Energia | 459 kcal |
Białko: | 26 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 67 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
kaszę mannę ugotować na mleku, dodać owowce; zrobić kanapkę z masłem, szynką i pomidorem
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego