Kaszotto z kaszy gryczanej z mięsem mielonym
| Bulion warzywny | 250 g (szklanka) | Zamienniki |
| Olej rzepakowy rafinowany | 12 g (1 łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Kasza gryczana | 50 g (1/2 woreczka) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Czosnek | 3 g (ząbek) | Zamienniki |
| Kalafior | 100 g (porcja) | Zamienniki |
| Szpinak | 100 g (porcja) | Zamienniki |
| Kukurydza, konserwowa | 60 g (1/4 puszki) | Zamienniki |
| Sos sojowy | 10 g (1 łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Mielona chuda wołowina | 100 g (porcja) | Zamienniki |
| Energia | 515 kcal |
| Białko: | 36 g |
| Tłuszcz: | 19 g |
| Węglowodany: | 61 g |
| Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
Do garnka wlać olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć ok 2 minuty. Dodać mięso mielone, doprawić przyprawami i obsmażyć. Dodać suchą kaszę gryczaną, chwilę smażyć, po czym wlać bulion z sosem sojowym.Dodać mrożonego kalafiora i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec dodać szpinak.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
