345 osób online (224 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kaszotto z kaszy gryczanej z mięsem mielonym
Bulion warzywny 250 g (szklanka) Zamienniki
Olej rzepakowy rafinowany 12 g (1 łyżka stołowa) Zamienniki
Kasza gryczana 50 g (1/2 woreczka) Zamienniki
Cebula 50 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Czosnek 3 g (ząbek) Zamienniki
Kalafior 100 g (porcja) Zamienniki
Szpinak 100 g (porcja) Zamienniki
Kukurydza, konserwowa 60 g (1/4 puszki) Zamienniki
Sos sojowy 10 g (1 łyżka stołowa) Zamienniki
Mielona chuda wołowina 100 g (porcja) Zamienniki
Energia 515 kcal
Białko: 36 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 61 g
Błonnik: 11 g
Sposób przygotowania

Do garnka wlać olej i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć ok 2 minuty. Dodać mięso mielone, doprawić przyprawami i obsmażyć. Dodać suchą kaszę gryczaną, chwilę smażyć, po czym wlać bulion z sosem sojowym.Dodać mrożonego kalafiora i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 15 minut. Na koniec dodać szpinak.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego