346 osób online (225 desktop_mac) (121 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kokosowy dal z soczewicy
Olej rzepakowy 6 g (łyżeczka) Zamienniki
Cebula 60 g (mała sztuka) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 50 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Mleko kokosowe, 20-22% tłuszczu 50 g (5 łyżek płynnego) Zamienniki
Chili w proszku 1 g (szczypta) Zamienniki
Pomidory z puszki 100 g (1/4 puszki) Zamienniki
Kurkuma, proszek 1 g (szczypta) Zamienniki
Kmin rzymski 1 g (szczypta) Zamienniki
Energia 357 kcal
Białko: 16 g
Tłuszcz: 19 g
Węglowodany: 39 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju wraz z przyprawami (1/4 łyżeczki zmielonej kolędny, 1/4 łyżeczki kminu rzymskiego, 1/4 łyżeczki kurkumy, opcjonalnie szczypta chilli i pieprzu). Dodać przepłukaną pod bieżącą wodą soczewicę, pomidory z puszki oraz szklankę wrzątku. Gotować przez 15 minut, dolać mleko kokosowe i gotować jeszcze 5-10 minut.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego