Koktajl kawowo-bananowy
| Płatki owsiane | 20 g (2 łyżki stołowe) | Zamienniki |
| Banan, miąższ | 80 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Kawa, napar bez cukru | 100 g (1/2 kubeczka) | Zamienniki |
| Cynamon | 1 g (szczypta) | Zamienniki |
| Mleko migdałowe bez cukru, wzbogacone w wapń | 125 g (1/2 szklanki) | Zamienniki |
| Energia | 197 kcal |
| Białko: | 5 g |
| Tłuszcz: | 5 g |
| Węglowodany: | 35 g |
| Błonnik: | 3 g |
Sposób przygotowania
Płatki owsiane zmisować w blenderze z napojem roślinnym lub mlekiem. Dodać kawę, cynamon i połamanego lub pokrojonego na kawałki banana i dokładnie zmiksować blenderem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
