
Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu | 500 g (butelka) | Zamienniki |
Burak | 100 g (sztuka) | Zamienniki |
Czosnek | 2 g (ząbek) | Zamienniki |
Siemię lniane | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Wafle ryżowe | 30 g (3 sztuki) | Zamienniki |
Skyr jogurt naturalny typu irlandzkiego FruVita | 75 g (1/2 opakowania) | Zamienniki |
Energia | 486 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 60 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Buraka należy przecisnąć przez sokowirówkę lub ugotować i zmiksować w blenderze razem z czosnkiem i maślanką. Dodać skyr i wymieszać. Można doprawic do smaku ulubionymi ziołami.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego