Koktajl maślanka-burak
| Maślanka spożywcza, 1,5 % tłuszczu | 500 g (butelka) | Zamienniki |
| Burak | 100 g (sztuka) | Zamienniki |
| Czosnek | 2 g (ząbek) | Zamienniki |
| Siemię lniane | 10 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Wafle ryżowe | 30 g (3 sztuki) | Zamienniki |
| Skyr jogurt naturalny typu irlandzkiego FruVita | 75 g (1/2 opakowania) | Zamienniki |
| Energia | 486 kcal |
| Białko: | 33 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 60 g |
| Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
Buraka należy przecisnąć przez sokowirówkę lub ugotować i zmiksować w blenderze razem z czosnkiem i maślanką. Dodać skyr i wymieszać. Można doprawic do smaku ulubionymi ziołami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
