Kolorowe warzywa z dipem koperkowym
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 małe opakowanie ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
| Ogórek wężowy | 100 g (kawałek świeżego) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka ) | Zamienniki |
| Energia | 208 kcal |
| Białko: | 11 g |
| Tłuszcz: | 10 g |
| Węglowodany: | 27 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
umyte i obrane warzywa pokroić w cząstki; jogurt wymieszać z oliwą, posiekanym koperkiem i przyprawić do smaku. Warzywa zjeść z dipem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
