Kolorowe warzywa z dipem koperkowym
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 150 g (1 małe opakowanie ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Koper ogrodowy | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
Ogórek wężowy | 100 g (kawałek świeżego) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka ) | Zamienniki |
Energia | 208 kcal |
Białko: | 11 g |
Tłuszcz: | 10 g |
Węglowodany: | 27 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
umyte i obrane warzywa pokroić w cząstki; jogurt wymieszać z oliwą, posiekanym koperkiem i przyprawić do smaku. Warzywa zjeść z dipem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego