Kolorowe warzywa z dipem koperkowym, chleb chrupki
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Chleb chrupki | 22 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
| Ogórek wężowy | 100 g (kawałek świeżego) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka ) | Zamienniki |
| Energia | 348 kcal |
| Białko: | 17 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 51 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
umyte i obrane warzywa pokroić w cząstki; jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem, dodać oliwę i przyprawić do smaku. Warzywa zjeść z dipem i pieczywem chrupkim.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
