Kolorowe warzywa z dipem koperkowym, kanapki z szynką
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 450 g (1 duże opakowanie) | Zamienniki |
| Szynka z indyka | 80 g (4 plastry) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki) | Zamienniki |
| Chleb chrupki | 22 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Koper ogrodowy | 10 g (2 łyżki posiekanego) | Zamienniki |
| Ogórek wężowy | 100 g (kawałek świeżego) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka ) | Zamienniki |
| Energia | 562 kcal |
| Białko: | 38 g |
| Tłuszcz: | 22 g |
| Węglowodany: | 59 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
umyte i obrane warzywa pokroić w cząstki; jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem, dodać oliwę i przyprawić do smaku. Warzywa zjeść z dipem. Z pieczywa zrobić kanapki z szynką.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
