Kolorowe warzywa z dipem serowym
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
| Ser, Parmezan | 30 g (2 łyżki tartego) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Cykoria | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Marchew | 150 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 457 kcal |
| Białko: | 29 g |
| Tłuszcz: | 21 g |
| Węglowodany: | 45 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
umyte i obrane warzywa pokroić w cząstki; jogurt wymieszać z serem, dodać oliwę i przyprawić do smaku. Warzywa zjeść z dipem i pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
