Kolorowe warzywa z dipem serowym
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 450 g (1 duże opakowanie) | Zamienniki |
| Ser, Parmezan | 30 g (2 łyżki tartego) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Marchew | 140 g (2 sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 533 kcal |
| Białko: | 38 g |
| Tłuszcz: | 20 g |
| Węglowodany: | 58 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
umyte i obrane warzywa pokroić w cząstki; jogurt wymieszać z serem, dodać oliwę i przyprawić do smaku. Warzywa zjeść z dipem i pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
