
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 120 g (porcja) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 250 g (porcja) | Zamienniki |
Kopytka | 200 g (porcja) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 2 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Energia | 594 kcal |
Białko: | 41 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 83 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Kopytka można zrobić samemu lub kupić gotowe jednak muszą składać się wyłącznie z naturalnych składników. Kurczaka należy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać warzywa, ulubione przyprawy (np. zioła prowansalskie) i kopytka.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego