Kopytka z kurczakiem i warzywami
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 120 g (porcja) | Zamienniki |
| Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Bukiet z jarzyn wiosennych, mrożony | 250 g (porcja) | Zamienniki |
| Kopytka | 200 g (porcja) | Zamienniki |
| Ulubione zioła | 2 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Energia | 594 kcal |
| Białko: | 41 g |
| Tłuszcz: | 16 g |
| Węglowodany: | 83 g |
| Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Kopytka można zrobić samemu lub kupić gotowe jednak muszą składać się wyłącznie z naturalnych składników. Kurczaka należy pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni, dodać warzywa, ulubione przyprawy (np. zioła prowansalskie) i kopytka.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
