Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem i sosem tzatziki; herbata
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 70 g (1/2 opakowania) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Kasza jaglana | 50 g (5 łyżek) | Zamienniki |
Szpinak | 100 g (duża garść) | Zamienniki |
Ogórek kwaszony | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Sezam, nasiona | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
Herbata, napar bez cukru | 250 g (1 szklanka) | Zamienniki |
Energia | 356 kcal |
Białko: | 12 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 44 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Kaszę jaglaną ugotować, dodac rozdrobniony szpinak (odciśnięty z wody), przprawić solą, czosnkiem, dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w sezamie, smazyć na oleju. Do jogurtu dodać starty ogórek i przeciśnięty ząbek czosnku, doprawić solą do smaku. Kotlety podawać z przygotowanym sosem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego