358 osób online (233 desktop_mac) (125 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem i sosem tzatziki; herbata
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 70 g (1/2 opakowania) Zamienniki
Olej rzepakowy 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Kasza jaglana 50 g (5 łyżek) Zamienniki
Szpinak 100 g (duża garść) Zamienniki
Ogórek kwaszony 50 g (1 sztuka) Zamienniki
Sezam, nasiona 5 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Herbata, napar bez cukru 250 g (1 szklanka) Zamienniki
Energia 356 kcal
Białko: 12 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 44 g
Błonnik: 5 g
Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną ugotować, dodac rozdrobniony szpinak (odciśnięty z wody), przprawić solą, czosnkiem, dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w sezamie, smazyć na oleju. Do jogurtu dodać starty ogórek i przeciśnięty ząbek czosnku, doprawić solą do smaku. Kotlety podawać z przygotowanym sosem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego