149 osób online (97 desktop_mac) (52 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem, soczewicą i sosem tzatziki; herbata
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu 100 g (3/4 kubeczka) Zamienniki
Olej rzepakowy 15 g (1,5 łyżki) Zamienniki
Kasza jaglana 50 g (5 łyżek) Zamienniki
Soczewica czerwona, nasiona suche 30 g (3 łyżki) Zamienniki
Szpinak 100 g (duża garść) Zamienniki
Ogórek kwaszony 50 g (1 sztuka) Zamienniki
Sezam, nasiona 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Herbata, napar bez cukru 250 g (1 szklanka) Zamienniki
Energia 546 kcal
Białko: 22 g
Tłuszcz: 26 g
Węglowodany: 64 g
Błonnik: 8 g
Sposób przygotowania

Kaszę jaglaną i soczewicę ugotować, dodać rozdrobniony szpinak (odciśnięty z wody, można użyć mrożonego), przprawić solą, czosnkiem, dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w sezamie, smazyć na oleju. Do jogurtu dodać starty ogórek i przeciśnięty ząbek czosnku, doprawić solą do smaku. Kotlety podawać z przygotowanym sosem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego