Kotlety z soczewicy, surówka z kolorowej papryki
Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki ) | Zamienniki |
Bułki grahamki | 25 g (1/2 małej sztuki ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 200 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100 g (1/2 szklanki ) | Zamienniki |
Energia | 650 kcal |
Białko: | 34 g |
Tłuszcz: | 29 g |
Węglowodany: | 81 g |
Błonnik: | 15 g |
Sposób przygotowania
soczewicę ugotować i rozgnieść. Dodać jajko, namoczoną bułkę, przyprawić do smaku a następnie wymieszać razem z natką. Z masy uformować kulki i usmażyć je na oliwie. Paprykę pokroić w paseczki i skropić odrobiną oliwy.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego