Kotlety z soczewicy, surówka z kolorowej papryki
Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Bułki grahamki | 25 g (1/2 małej sztuki ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 50 g (1/4 sztuka) | Zamienniki |
Papryka zielona | 50 g (1/4 sztuka) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100 g (1/2 szklanki ) | Zamienniki |
Energia | 647 kcal |
Białko: | 32 g |
Tłuszcz: | 32 g |
Węglowodany: | 70 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
soczewicę ugotować i rozgnieść. Dodać jajko, namoczoną bułkę, przyprawić do smaku a następnie wymieszać razem z natką. Z masy uformować kulki i usmażyć je na oliwie. Paprykę pokroić w paseczki i skropić odrobiną oliwy.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego