Kotlety z soczewicy, surówka z kolorowej papryki
Jaja kurze całe | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka ) | Zamienniki |
Bułki grahamki | 25 g (1/2 małej sztuki ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pietruszka, liście | 10 g (2 łyżki posiekanego ) | Zamienniki |
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
Energia | 517 kcal |
Białko: | 29 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 67 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
Soczewicę ugotować i rozgnieść. Dodać jajko, namoczoną bułkę, przyprawić do smaku, a następnie wymieszać razem z natką. Z masy uformować kulki i usmażyć je na oliwie. Paprykę pokroić w paseczki.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego