451 osób online (293 desktop_mac) (158 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Krem z zielonego groszku
Bulion warzywny 200 g (1 szklanka) Zamienniki
Olej rzepakowy rafinowany 12 g (1 łyżka stołowa) Zamienniki
Oliwa z oliwek 4 g (1 łyżeczka) Zamienniki
Bułki grahamki 25 g (1/2 małej sztuki) Zamienniki
Cebula 70 g (1 mała sztuka) Zamienniki
Ziemniaki 90 g (1 duża sztuka) Zamienniki
Groszek zielony, mrożony 200 g (ponad szklanka) Zamienniki
Jogurt naturalny grecki 40 g (2 łyżki stołowe) Zamienniki
Pomidory suszone z oleju 20 g (sztuka) Zamienniki
Energia 545 kcal
Białko: 23 g
Tłuszcz: 25 g
Węglowodany: 72 g
Błonnik: 17 g
Sposób przygotowania

Groszek ugotować w bulionie warzywnym razem z pokrojonym w kostkę ziemniakiem. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać do zupy. Pogotować chwilę razem na małym ogniu. Przyprawić pieprzem do smaku. Wystudzić, zmiksować na krem, dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Pomidory odsączyć z oliwy, pokroić w paski i przyzdobić nimi krem. Podawać ze świeżą kolendrą i natką pietruszki. Grahamkę podsmażyć na oliwie i posypać natką lub kolendrą.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego