Kurczak curry z naturalnym ryżem i sałatą
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 100 g (1 mały filet ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Ryż naturalny | 40 g (4 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
| Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
| Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Sos winegret (gotowy) | 30 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Energia | 338 kcal |
| Białko: | 26 g |
| Tłuszcz: | 12 g |
| Węglowodany: | 36 g |
| Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
kurczaka i cebulę pokroić w kawałki, podsmażyć na oliwie i dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać sosem winegret.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
