Kurczak curry z naturalnym ryżem i sałatą
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 100 g (1 mały filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
Ryż naturalny | 40 g (4 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Sos winegret (gotowy) | 30 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Energia | 338 kcal |
Białko: | 26 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 36 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
kurczaka i cebulę pokroić w kawałki, podsmażyć na oliwie i dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać sosem winegret.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego