Kurczak curry z naturalnym ryżem i sałatą
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 130 g (1 średni filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 40 g (4 płaskie łyżki suchego) | Zamienniki |
Marchew | 200 g (2 duże sztuki) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 400 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 48 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
mięso posypać ulubionymi ziołami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, położyć na ruszt i grillować do miękkości. Marchewkę pokroić w kostkę ugotować i podawać polaną oliwą. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego