Kurczak curry z naturalnym ryżem i sałatą
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 130 g (1 średni filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
Ryż naturalny | 50 g (5 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Sos winegret (gotowy) | 30 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Energia | 400 kcal |
Białko: | 33 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 43 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
kurczaka i cebulę pokroić w kawałki, podsmażyć na oliwie i dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać sosem winegret.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego