Kurczak curry z naturalnym ryżem i sałatą
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 130 g (1 średni filet ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 10 g (2 łyżeczki ) | Zamienniki |
| Ryż naturalny | 50 g (5 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1 mała) | Zamienniki |
| Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
| Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Sos winegret (gotowy) | 30 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
| Energia | 400 kcal |
| Białko: | 33 g |
| Tłuszcz: | 13 g |
| Węglowodany: | 43 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
kurczaka i cebulę pokroić w kawałki, podsmażyć na oliwie i dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać sosem winegret.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
