Kurczak curry z naturalnym ryżem i sałatą
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 150 g (1 duży filet ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka ) | Zamienniki |
Ryż naturalny | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Sos winegret (gotowy) | 30 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Energia | 485 kcal |
Białko: | 39 g |
Tłuszcz: | 15 g |
Węglowodany: | 54 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
kurczaka i cebulę pokroić w kawałki, podsmażyć na oliwie i dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać sosem winegret.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego