399 osób online (259 desktop_mac) (140 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kurczak curry z naturalnym ryżem i sałatą; sok pomidorowy
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 150 g (1 duży filet ) Zamienniki
Oliwa z oliwek 15 g (3 łyżeczki ) Zamienniki
Ryż naturalny 70 g (7 płaskich łyżek suchego) Zamienniki
Cebula 100 g (1 sztuka) Zamienniki
Sałata 50 g (5 liści ) Zamienniki
Sok pomidorowy bez soli 250 g (1 szklanka ) Zamienniki
Curry 0 g (do smaku) Zamienniki
Sos winegret (gotowy) 30 g (2 łyżki ) Zamienniki
Energia 544 kcal
Białko: 41 g
Tłuszcz: 18 g
Węglowodany: 61 g
Błonnik: 7 g
Sposób przygotowania

kurczaka i cebulę pokroić w kawałki, podsmażyć na oliwie i dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać sosem winegret. Popić sokiem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego