Kurczak curry z naturalnym ryżem i sałatą; sok pomidorowy
Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 50 g (2 łyżki ) | Zamienniki |
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200 g (2 małe filety ) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki ) | Zamienniki |
Ryż naturalny | 80 g (8 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
Sok pomidorowy bez soli | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 651 kcal |
Białko: | 55 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 70 g |
Błonnik: | 8 g |
Sposób przygotowania
kurczaka i cebulę pokroić w kawałki, podsmażyć na oliwie i dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać jogurtem. Popić sokiem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego