Kurczak curry z naturalnym ryżem, sałata
| Jogurt naturalny, 2% tłuszczu | 100 g (4 łyżki ) | Zamienniki |
| Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 200 g (2 małe filety ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Ryż naturalny | 60 g (6 płaskich łyżek suchego) | Zamienniki |
| Sałata | 50 g (5 liści ) | Zamienniki |
| Curry | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Energia | 643 kcal |
| Białko: | 52 g |
| Tłuszcz: | 29 g |
| Węglowodany: | 47 g |
| Błonnik: | 4 g |
Sposób przygotowania
kurczaka pokroić w kawałki, podsmażyć na oliwie i dodać curry. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Sałatę porwać i polać jogurtem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
