
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 120 g (porcja) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Makaron pełnoziarnisty świderki/kokardki | 50 g (mała porcja) | Zamienniki |
Surówka z białej kapusty | 200 g (porcja) | Zamienniki |
Curry | 2 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 488 kcal |
Białko: | 35 g |
Tłuszcz: | 18 g |
Węglowodany: | 53 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
Kurczaka pokroić w kostę, doprawić przyprawą curry i podsmażyć na odrobinie oleju. Makaron ugotować i doprawić ziołami. Danie podawać z surówką.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego