
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
Olej rzepakowy | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Cebula | 100 g (sztuka) | Zamienniki |
Pietruszka, korzeń | 50 g (sztuka) | Zamienniki |
Pietruszka, liście | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Pieczarka uprawna, świeża | 100 g (5 sztuk) | Zamienniki |
Kasza bulgur | 50 g (5 łyżek stołowych) | Zamienniki |
Energia | 497 kcal |
Białko: | 44 g |
Tłuszcz: | 16 g |
Węglowodany: | 45 g |
Błonnik: | 16 g |
Sposób przygotowania
Cebulę, pieczarki i korzeń pietruszki pokroić na plasterki i podsmażyć na oleju. Pierś z kurczaka pokroić na filety, położyć na patelni z warzywami i przykryć pokrywką (można dodać odrobinę bulionu warzywnego). Kaszę ugotować. Gotowe danie posypać natką pietruszki.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego