203 osoby online (132 desktop_mac) (71 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Kurczak z pietruszką i pieczarkami, kasza
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry 150 g (1,5 porcji) Zamienniki
Olej rzepakowy 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Cebula 100 g (sztuka) Zamienniki
Pietruszka, korzeń 50 g (sztuka) Zamienniki
Pietruszka, liście 12 g (łyżka stołowa) Zamienniki
Pieczarka uprawna, świeża 100 g (5 sztuk) Zamienniki
Kasza bulgur 50 g (5 łyżek stołowych) Zamienniki
Energia 497 kcal
Białko: 44 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 45 g
Błonnik: 16 g
Sposób przygotowania

Cebulę, pieczarki i korzeń pietruszki pokroić na plasterki i podsmażyć na oleju. Pierś z kurczaka pokroić na filety, położyć na patelni z warzywami i przykryć pokrywką (można dodać odrobinę bulionu warzywnego). Kaszę ugotować. Gotowe danie posypać natką pietruszki.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego