Leczo warzywne
| Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 80 g (8 płaskich łyżek) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 550 kcal |
| Białko: | 10 g |
| Tłuszcz: | 27 g |
| Węglowodany: | 81 g |
| Błonnik: | 13 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa razem z cebulą pokroić w kawałki i poddusić na oliwie, przyprawić do smaku ulubionymi ziołami. Połączyć z gotowym ryżem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
