Leczo warzywne
| Oliwa z oliwek | 12 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek) | Zamienniki |
| Cebula | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 362 kcal |
| Białko: | 7 g |
| Tłuszcz: | 14 g |
| Węglowodany: | 61 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa razem z cebulą pokroić w kawałki i poddusić na oliwie, przyprawić do smaku ulubionymi ziołami. Połączyć z gotowym ryżem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
