Leczo warzywne
Oliwa z oliwek | 20 g (2 niepełne łyżki) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 60 g (6 płaskich łyżek) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Energia | 450 kcal |
Białko: | 9 g |
Tłuszcz: | 22 g |
Węglowodany: | 65 g |
Błonnik: | 12 g |
Sposób przygotowania
ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa razem z cebulą pokroić w kawałki i poddusić na oliwie, przyprawić do smaku ulubionymi ziołami. Połączyć z gotowym ryżem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego