Leczo warzywne z fasolą
Oliwa z oliwek | 24 g (2 łyżki) | Zamienniki |
Ryż brązowy | 80 g (8 płaskich łyżek) | Zamienniki |
Cebula | 50 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Fasola biała, nasiona suche | 30 g (1/3 szklanki ) | Zamienniki |
Papryka czerwona | 100 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Papryka zielona | 100 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 130 g (1 średnia sztuka) | Zamienniki |
Energia | 647 kcal |
Białko: | 17 g |
Tłuszcz: | 27 g |
Węglowodany: | 102 g |
Błonnik: | 19 g |
Sposób przygotowania
fasolę namoczyć a następnie podobnie jak ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa razem z cebulą pokroić w kawałki i poddusić na oliwie, przyprawić do smaku ulubionymi ziołami. Połączyć z fasolą i ryżem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego