102 osoby online (66 desktop_mac) (36 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Leczo warzywne z fasolą
Oliwa z oliwek 24 g (2 łyżki) Zamienniki
Ryż brązowy 80 g (8 płaskich łyżek) Zamienniki
Cebula 50 g (1/2 sztuki ) Zamienniki
Fasola biała, nasiona suche 30 g (1/3 szklanki ) Zamienniki
Papryka czerwona 100 g (1/2 sztuki ) Zamienniki
Papryka zielona 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Pomidor 130 g (1 średnia sztuka) Zamienniki
Energia 647 kcal
Białko: 17 g
Tłuszcz: 27 g
Węglowodany: 102 g
Błonnik: 19 g
Sposób przygotowania

fasolę namoczyć a następnie podobnie jak ryż ugotować w lekko osolonej wodzie. Warzywa razem z cebulą pokroić w kawałki i poddusić na oliwie, przyprawić do smaku ulubionymi ziołami. Połączyć z fasolą i ryżem.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego