540 osób online (351 desktop_mac) (189 stay_primary_portrait)

Filtruj:

Leczo z ciecierzycą i warzywami
Oliwa z oliwek 10 g (1 łyżka) Zamienniki
Kasza jaglana 20 g (2 łyżki) Zamienniki
Cebula 50 g (1 mała sztuka) Zamienniki
Cukinia 100 g (1/3 sztuki) Zamienniki
Papryka czerwona 100 g (1/2 sztuki) Zamienniki
Sok pomidorowy 250 g (1 pełna szklanka) Zamienniki
Ciecierzyca konserwowa 120 g (1/2 puszki) Zamienniki
Energia 403 kcal
Białko: 15 g
Tłuszcz: 16 g
Węglowodany: 58 g
Błonnik: 16 g
Sposób przygotowania

Ciecierzycę namoczyć na noc w wodzie. Rano wymienić wodę i gotować z liściem laurowym ok 40 minut. Można tez użyć cieciorki z puszki. Paprykę, cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Warzywa poddusić na rozgrzanej oliwie, połączyć z ugotowaną ciecierzycą, zalać sokiem pomidorowy i gotować ok 15 minut. Pod koniec gotowania leczo doprawić solą, pieprzem, wędzoną, słodką i ostrą papryką lub innymi ulubionymi przyprawami. Podawać z ugotowaną kaszą jaglaną.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego