Letnia sałatka z jogurtem sojowym ; pieczywo
| Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Ogórek wężowy | 90 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
| Pomidor | 170 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Rzodkiewka | 60 g (4 sztuki) | Zamienniki |
| Słonecznik, nasiona | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
| Jogurt sojowy naturalny bez cukru | 150 g (porcja) | Zamienniki |
| Kiełki luceryny/brokuła/rzodkiewki | 20 g (1 garść) | Zamienniki |
| Energia | 260 kcal |
| Białko: | 14 g |
| Tłuszcz: | 9 g |
| Węglowodany: | 36 g |
| Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Warzywa umyć i pokroić, wymieszać z jogurtem, posypać nasionami słonecznika. Jeść z pieczywem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
