
Chleb żytni pełnoziarnisty | 35 g (1 kromka) | Zamienniki |
Ogórek wężowy | 90 g (1/2 sztuki) | Zamienniki |
Pomidor | 170 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Rzodkiewka | 60 g (4 sztuki) | Zamienniki |
Słonecznik, nasiona | 10 g (1 łyżka) | Zamienniki |
Jogurt sojowy naturalny bez cukru | 150 g (porcja) | Zamienniki |
Kiełki luceryny/brokuła/rzodkiewki | 20 g (1 garść) | Zamienniki |
Energia | 260 kcal |
Białko: | 14 g |
Tłuszcz: | 9 g |
Węglowodany: | 36 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
Warzywa umyć i pokroić, wymieszać z jogurtem, posypać nasionami słonecznika. Jeść z pieczywem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego