Makaron pełnoziarnisty z tofu i pomidorkami koktajlowymi
Oliwa z oliwek | 10 g (1 niepełna łyżka) | Zamienniki |
Makaron pełnoziarnisty (suchy) | 50 g (2 garści ) | Zamienniki |
Pomidorki koktajlowe | 200 g (2 szklanki ) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 100 g (1 kawałek) | Zamienniki |
Sos sojowy | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 419 kcal |
Białko: | 28 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 59 g |
Błonnik: | 9 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron, pomidorki i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego