
Olej rzepakowy | 6 g (łyżeczka) | Zamienniki |
Cebula | 30 g (1/2 małej sztuki) | Zamienniki |
Szpinak | 60 g (2 garści) | Zamienniki |
Ser feta 12 % tł. | 40 g (plaster) | Zamienniki |
Makaron penne z groszku | 100 g (duża porcja) | Zamienniki |
Energia | 502 kcal |
Białko: | 29 g |
Tłuszcz: | 13 g |
Węglowodany: | 70 g |
Błonnik: | 5 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Cebulę pokroić w piórka, podsmażyć na patelni, dodać szpinak i przyprawy (słodką papryka, chili, pieprz, sól) do smaku. Posypać fetą i wymieszać z makaronem.

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego