Makaron razowy na mleku, chleb z cykorią; melon
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (ponad szklanka ) | Zamienniki |
| Makaron razowy | 40 g (4 łyżki suchego) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy | 35 g (1 kromka) | Zamienniki |
| Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
| Melon | 200 g (1 plaster) | Zamienniki |
| Energia | 451 kcal |
| Białko: | 21 g |
| Tłuszcz: | 8 g |
| Węglowodany: | 78 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; zrobić kanapkę z cykorią; owoce zjeść osobno.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
