Makaron razowy na mleku, chleb z masłem i cykorią
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
Masło ekstra | 5 g (1 płaska łyżeczka) | Zamienniki |
Makaron razowy | 30 g (3 łyżki suchego) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
Cykoria | 100 g (1 sztuka) | Zamienniki |
Energia | 411 kcal |
Białko: | 18 g |
Tłuszcz: | 12 g |
Węglowodany: | 62 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; zrobić kanapkę z masłem i cykorią.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego