Makaron razowy na mleku, chleb z szynką i pomidorem
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 300 g (1 kubek) | Zamienniki |
| Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
| Makaron razowy | 30 g (3 łyżki suchego) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Energia | 410 kcal |
| Białko: | 26 g |
| Tłuszcz: | 8 g |
| Węglowodany: | 62 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; zrobić kanapkę z szynką i pomidorem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
