Makaron razowy na mleku, chleb z szynką i pomidorem
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 250 g (1 szklanka ) | Zamienniki |
Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
Makaron razowy | 20 g (2 łyżki suchego) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 40 g (1 kromka ) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Energia | 347 kcal |
Białko: | 23 g |
Tłuszcz: | 7 g |
Węglowodany: | 52 g |
Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować na mleku, lekko posłodzić i posolić do smaku; zrobić kanapkę z szynką i pomidorem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego