Makaron razowy na mleku z pomarańczą, chleb z szynką i pomidorem
| Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 250 g (szklanka) | Zamienniki |
| Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
| Makaron razowy | 40 g (4 łyżki suchego) | Zamienniki |
| Chleb żytni razowy wytrawny | 30 g (kromka ) | Zamienniki |
| Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
| Pomarańcza, miąższ | 125 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
| Energia | 435 kcal |
| Białko: | 26 g |
| Tłuszcz: | 8 g |
| Węglowodany: | 71 g |
| Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować na mleku dodać pokrojoną pomarańczę. Zrobić kanapkę z szynką i pomidorem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
