Makaron razowy na mleku z pomarańczą, chleb z szynką i pomidorem
Mleko spożywcze, 2% tłuszczu | 250 g (szklanka) | Zamienniki |
Szynka wołowa, gotowana | 40 g (2 plasterki) | Zamienniki |
Makaron razowy | 40 g (4 łyżki suchego) | Zamienniki |
Chleb żytni razowy wytrawny | 30 g (kromka ) | Zamienniki |
Pomidor | 100 g (1 mała sztuka) | Zamienniki |
Pomarańcza, miąższ | 125 g (1/2 sztuki ) | Zamienniki |
Energia | 435 kcal |
Białko: | 26 g |
Tłuszcz: | 8 g |
Węglowodany: | 71 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować na mleku dodać pokrojoną pomarańczę. Zrobić kanapkę z szynką i pomidorem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego