Makaron razowy z cieleciną i brokułami
| Cielęcina, łopatka | 150 g (1,5 porcji) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 18 g (1,5 łyżki) | Zamienniki |
| Makaron razowy | 70 g (porcja) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 599 kcal |
| Białko: | 45 g |
| Tłuszcz: | 25 g |
| Węglowodany: | 54 g |
| Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso ugotować na wkładce razem z brokułami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
