Makaron razowy z cieleciną i brokułami
| Cielęcina, łopatka | 130 g (kawałek) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 5 g (1 łyżeczka) | Zamienniki |
| Makaron razowy | 75 g (1,5 gniazda) | Zamienniki |
| Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
| Energia | 508 kcal |
| Białko: | 39 g |
| Tłuszcz: | 11 g |
| Węglowodany: | 69 g |
| Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso ugotować na wkładce razem z brokułami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
