Makaron razowy z cieleciną i brokułami
Cielęcina, łopatka | 130 g (kawałek) | Zamienniki |
Oliwa z oliwek | 15 g (3 łyżeczki) | Zamienniki |
Makaron razowy | 75 g (1,5 gniazda) | Zamienniki |
Brokuły | 200 g (1/2 średniej sztuki) | Zamienniki |
Energia | 546 kcal |
Białko: | 38 g |
Tłuszcz: | 20 g |
Węglowodany: | 58 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
makaron ugotować w lekko osolonej wodzie. Mięso ugotować na wkładce razem z brokułami, całość przyprawić ulubionymi ziołami oraz solą i pieprzem do smaku. Podawać z gotowym makaronem.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego