Makaron ryżowy z jajkiem, duszoną marchewką i pieczarkami
Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
Makaron bezjajeczny (ryżowy) | 80 g (2/3 porcji ) | Zamienniki |
Marchew | 140 g (2 sztuki ) | Zamienniki |
Soja, kiełki | 30 g (garść) | Zamienniki |
Pieczarka uprawna, świeża | 100 g (kilka sztuk) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 604 kcal |
Białko: | 22 g |
Tłuszcz: | 25 g |
Węglowodany: | 81 g |
Błonnik: | 10 g |
Sposób przygotowania
makaron przygotować według wskazań na opakowaniu. Pokrojone pieczarki i startą na tarce marchewkę poddusić na maśle. Na koniec do całości dodać jajko, chwilę smażyć i dodać kiełki.Gotowe danie wymieszać z makaronem i przyprawić do smaku ulubinymi ziołami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego