Makaron ryżowy z jajkiem, duszoną marchewką i pieczarkami
Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
Masło ekstra | 20 g (1 płaska łyżka) | Zamienniki |
Makaron bezjajeczny (ryżowy) | 50 g (1/2 porcji ) | Zamienniki |
Marchew | 100 g (1 duża sztuka ) | Zamienniki |
Pieczarka uprawna, świeża | 100 g (kilka sztuk) | Zamienniki |
Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
Energia | 442 kcal |
Białko: | 15 g |
Tłuszcz: | 23 g |
Węglowodany: | 51 g |
Błonnik: | 7 g |
Sposób przygotowania
makaron przygotować według wskazań na opakowaniu. Pokrojone pieczarki i startą na tarce marchewkę poddusić na maśle a następnie do całości dodać jajko i chwilę smażyć.Gotowe danie wymieszać z makaronem i przyprawić do smaku ulubinymi ziołami.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego