Makaron ryżowy z jajkiem i warzywami
| Jaja kurze całe | 50 g (1 sztuka ) | Zamienniki |
| Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
| Makaron bezjajeczny (ryżowy) | 50 g (1/2 porcji ) | Zamienniki |
| Pieczarka uprawna, świeża | 50 g (kilka sztuk) | Zamienniki |
| Ulubione zioła | 0 g (do smaku) | Zamienniki |
| Mieszanka chińska, mrożona | 150 g (porcja) | Zamienniki |
| Energia | 410 kcal |
| Białko: | 15 g |
| Tłuszcz: | 18 g |
| Węglowodany: | 47 g |
| Błonnik: | 6 g |
Sposób przygotowania
makaron przygotować według wskazań na opakowaniu. Mieszankę warzywną poddusić na patelni, dodać pieczarki i doprawić mieszanką chińską lub ulubionymi ziołami (olej można zastąpić olejem sezamowym). Dodać jajko i makaron, wymieszać.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego
