Makaron soba z tofu i warzywami
Oliwa z oliwek | 12 g (łyżka stołowa) | Zamienniki |
Włoszczyzna pokrojona w paski (bez marchewki) | 200 g (2 szklanki ) | Zamienniki |
Tofu naturalne, Polsoja | 90 g (1/2 kostki) | Zamienniki |
Sos sojowy | 10 g (do smaku) | Zamienniki |
Makaron z mąką gryczaną Soba | 75 g (porcja) | Zamienniki |
Energia | 518 kcal |
Białko: | 25 g |
Tłuszcz: | 19 g |
Węglowodany: | 71 g |
Błonnik: | 11 g |
Sposób przygotowania
Makaron ugotować. Włoszczyznę i kawałki tofu poddusić na patelni razem z oliwą i sosem sojowym, dodać gotowy makaron i przyprawić do smaku.
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego